torsdag 13 november 2014

Att leva med ångest..

Ångest är en vän till mig, dock inte en kär sådan. Den slår till när jag minst anar det, närsomhelst på dygnet. Emellanåt kan jag hantera den, ibland inte alls.
Det kom en riktig ångestvåg över mig i går, när jag stod och jobbade. Jag ringde till Elliott som var på fritids, och sa att han kunde packa ihop sina saker och gå till mig på salongen. Vi gör så vissa dagar, lite träning för honom inför kommande år, och mycket träning för mamman, att våga släppa honom.
Att gå från skolan till mitt jobb tar max 10 minuter, och när det gått 20 minuter och fritids inte svarade i sin telefon, inte heller Elliott i sin, så var jag i upplösningstillstånd. Jag ville kasta allt jag hade i händerna och springa hela vägen till skolan för att se om han var nånstans på vägen. Det blir som en explosion av kallt vatten i hela bröstet, jag får svårt att andas och kan inte fokusera.
Värsta tänkbara scenario far genom mitt huvud, och jag ser hur han, min älskade unge, min förstfödde, min son, har blivit kidnappad, rånad, bortförd och mördad. Jag inser hur galet det låter, men det är en fruktansvärd känsla..
Men sen ser jag honom komma gående utanför fönstret, hans blonda huvud guppar i takt med hans steg, och han är glad för han har haft sina nya, efterlängtade skor på sig i skolan. Han är glad, nöjd och helt ovetande om min fruktansvärda ångest som äntligen släpper greppet.
När jag ser honom komma gående, precis i den sekunden när jag får syn på honom, så är ingenting annat i hela världen viktigt. Han lever, han andas och han är hos mig. Jag fylls av den varmaste känslan - kärleken till mina barn.

                                                                                                                                                                   3 kommentarer:

 1. Jag kan känna som du. Även om jag inte varit med om samma sak som du. Ångesten griper tag i en, på bara några få sekunder och man inbillar sig det värsta, precis som du skriver.
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Låter inte ett dugg galet, tror att det är jättevanligt sen förstår jag att det har en helt annan tyngd och innebörd hos dig. Vår son har moppe nu och mammahjärtat sitter som på nålar när han är ute och jag pustar ut när han kommer hemfräsandes...

  Kramar till er från oss/c

  SvaraRadera
 3. Tack - jag har går just nu igenom en utmattande sorg med många olika tankar varvat med ångest och tårar. Läste många av dina inlägg idag vilket har hjälpt mig få perspektiv. Tack!
  S

  SvaraRadera