torsdag 29 december 2011

Nytt år, nytt liv...

Snart är 2011 till ända, ett  år fullproppat med känslor, upplevelser och lärdomar. Ett år som jag har sett fram emot att det ska ta slut, att få börja på ett nytt, oupplevt, fantastiskt 2012 istället.
För framtiden finns där och den är min. Full av hopp, ljus och glädje, men jag är även beredd på mörka stunder och djupa dalar, och så måste det vara, så kommer det alltid att vara, det är livslångt.
Igårkväll hade Elliott somnat i soffan när jag fick en enorm Willesaknad, och när jag grät som mest så vaknade han, kröp nära mig och frågade mig varför jag var så ledsen. Jag svarade att jag saknade Wille, och då säger han "mamma, var inte ledsen, det är ju längesen nu och Wille vill inte att du ska gråta.."
Han är underbar, min son, han är klok och stark och har hanterat detta året på ett makalöst sätt.
Ett år som till stor del varit en mardröm, ett helvete och bestått av stunder då jag varken orkat eller velat gå upp på morgonen. En sorg så stor och så stark att jag emellanåt trott att jag kommer att gå under, att en människa orkar inte så mycket sorg, saknad och skuld.
Men jag har också insett så mycket detta året, och fått en del nya värderingar. Jag har insett att ett helt samhälle kan engagera sig och ge av sin värme och kärlek till de som lider, jag har insett att det finns fler som lever med sorg, en sorg som är större än något annat man upplevt, jag har insett att det går att leva med det, jag har förstått betydelsen i ordet "medmänsklighet", jag har insett vad som verkligen är viktigt, på riktigt, och jag har förstått att nyckeln till allt stavas kärlek.
Wille var kärlek, gjord i kärlek och ihågkommen med kärlek. Och trots att livet varit tufft, tuffare än jag trodde det kunde vara och tuffare än vad jag trodde jag förtjänat, så är det ändå kärlek som genomsyrat allt de senaste åtta månaderna.
Året som gått är det värsta jag upplevt, men visst har det funnits ljus. All kärlek, all värme och allt engagemang som har berört mig och oss så mycket, allt detta kommer att finnas i mitt hjärta för alltid.
Wilmer är, och kommer alltid att vara så oändligt saknad, men med minnet finns kärleken till honom och till varandra, och den kärleken försvinner inte. Den lever vidare, precis som Wilmer gör.

Vi vet att ingenting kan nånsin ersätta det vi förlorat, det liv vi miste alldeles för tidigt, men vi vet också att ett nytt liv, en liten bebis, kan ge oss framtidstro, hopp och nytt fokus. I början av juni, om allt går som det ska, kommer ett nytt litet liv till oss, och vi tror att Wilmer ler i sin himmel och att han är en stolt blivande storebror...<3

"Love will keep us alive"28 kommentarer:

 1. Fylldes av glädje när jag läste om det nya lilla livet inuti dig. All kärlek.

  SvaraRadera
 2. Jag blev så glad när jag häromdagen hörde om er lilla bebis... som väl kommer att födas ungefär samtidigt som vår?!
  Jag är så glad för er skull!!
  All kärlek och massor med kramar

  SvaraRadera
 3. Finaste ni, jag gläds så åt ert lilla pyret som växer så starkt i din mage. Ett litet barn som kommer minnas Wille på ett nytt sätt, för plötsligt kommer ni minnas känslan av hans första steg när lillbebisen tar sina första steg. Wille kommer alltid finnas med er, med oss.

  Jag hoppas att 2012 kommer skänka er ett lugnt år fullt med glädje, skratt, vänner, familj, kärlek och rosa sockervadd.
  Kram & kärlek

  SvaraRadera
 4. Stort GRATTIS!!Mycket glädjande!!Kramar Monica

  SvaraRadera
 5. Mina tårar rinner, du berör så enormt mycket varje gång med dina inlägg Katarina. Har gått ifrån och torkat mina ögon nu. Jag ler också. Ler och gläds så med er. Kan tro att Wilmer är stolt blivande storebror i sin himmel.
  Stor kram från Malin till er ♥

  SvaraRadera
 6. Åhhhh jag fick gåshud när jag läste ditt inlägg!! Vad härligt! Så glad för er skull!
  // Eva

  SvaraRadera
 7. GRATTIS!!!!!

  Underbart!!

  / Jessica i Hörby

  SvaraRadera
 8. Stort grattis till det nya livet som gror i magen. Hoppas allt kommer gå bra!

  Jag undrar bara, (dumt kanske) men hur tror du att du kommer vara som nybliven småbarnsmamma? Tror du att det som hände Wille kommer påverka dig i det som komma skall med en liten bebis?

  Önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR!
  Tack för en mycket fin o klok blogg som du delar med dig av!

  SvaraRadera
 9. Vilken underbar nyhet Katarina, jag blir så glad i hjärtat! Samtidigt rullar tårarna ner för mina kinder, både glädje- och ledsamhetstårar. Det ni har gått igenom det gångna året borde ingen behöva genomlida... Jag önskar er all lycka och ett fantastiskt 2012! Kram Helena

  SvaraRadera
 10. Grattis! :)

  Och tänk... vilken lyckligt lottad liten bebis som får komma till världen och få de allra bästa föräldrarna som tänkas kan, likaså de allra bästa syskonen/halvsyskonen som tänkas kan (av allt gott att döma som jag läst). Men bäst av allt... bebisen får ju Wilmer, en alldeles speciell storebror som han/hon aldrig kommer se, men alltid kommer känna... Den känslan är det inte många som föds med.

  All lycka till er och hoppas du kommer få en fantastisk graviditet och att ni kommer trivas i nya huset! Ser fram emot mer läsning från dig :)

  Kram <3

  SvaraRadera
 11. Så underbart att ni ska få en bebis till. Min Molly föddes 15 månader efter att Julia drunknade. Graviditeten var något av det värsta jag gått igenom. Det var så många känslor inblandade. Jag vågade inte älska igen. Men så fort hon var född förbyttes de känslorna till outgrundlig glädje och kärlek. Hon har gett mitt liv ny mening och hopp. Så glad för er skull. Ni gör helt rätt. Kram

  SvaraRadera
 12. STORT GRATTIS OCH LYCKA TILL!!!!!

  SvaraRadera
 13. Annika och Fredrik berättade för oss häromdagen om er lilla bebis. Vi blev såå glada. Ett litet syskon. Som inte ersätter. Såklart. Men helar. Och läker. Och sprider glädje. Grattis och lycka till.

  Kram Anna med familj

  SvaraRadera
 14. Glädje tårar rann ner för min kind när jag läste att ni väntar tillökning. Så underbart, vilken glädje och lycka för er!! Önskar er all lycka och ett fint underbart 2012 och jag hoppas att du Katarina någon gång i framtiden funderar på att skriva en bok för du har verkligen ett otroligt fint och berörande sätt att uttrycka dig på! Kram och kärlek till dig, din familj och det lilla miraklet i magen! //J

  SvaraRadera
 15. Underbart!!!
  Är en trogen läsare som båder skrattar och gråter med er ibland:) Hoppas också på en bok om livet, jag köper den direkt. Om inte så fortsatt läsning här framöver!!

  Lycka till med allt!

  SvaraRadera
 16. Åh vad underbart, ett nytt litet liv ett nytt litet mirakel all lycka till er

  Kram Marie

  SvaraRadera
 17. Ååååå, jaaaaa- så mysigt!
  SÅ glad för er skull!

  Stort, stort grattis!

  SvaraRadera
 18. Håller med alla, och någon gång i framtiden: SKRIV EN BOK!
  Lycka till
  En trogen läsare

  SvaraRadera
 19. Älskade katarina.
  Jag önskar er all lycka i framtiden.Hoppas att du mår ok.
  Wilmer kommer att bli en stolt storebror i sin ängla himel.GOTT NYTT ÅR.
  Kramar till er alla.

  SvaraRadera
 20. Många kramar till dig och din familj.
  GOTT NYTT ÅR.Vi hörs när ni har kommit till ro i nya huset,
  Jag glädjs med er,önskar er all lyck med bebisen.

  SvaraRadera
 21. Som gammal Höörs bo har jag följt dig sedan jag hörde.Har gråtit många tårar när jag läst din blogg.Men det har oxå fått mig att stanna upp o tänka efter.Vill bara säga grattis o önska dig/er ett underbart 2012.
  Petra

  SvaraRadera
 22. Hoppas att ni får ett bra 2012! Och grattis till den nya bebisen som kommer 2012 :) Kram på er!

  SvaraRadera
 23. Vad roligt att du är så positiv nu & ser lite glädje igen i livet. Jag förstår att det inte är så lätt, men det är fantastiskt hur man som människa kan anpassa sig efter livets berg och dalbana. För det måste man, det är en oanad drivkraft man har.
  Jag hoppas verkligen ni får ett fantastiskt år och att ni kommer trivas i ert nya hus. All lycka till er!
  // En som berörs av din blogg

  SvaraRadera
 24. Gott Nytt År
  med många glädjestunder
  önskas er alla!

  Rekommenderas:
  Tomas Sjödin, "vinterpratare"
  Sveriges radio P1 Nyårsafton 13.00-14.30,
  repris 22.00

  SvaraRadera
 25. Åhhh va glad jag blir av att läsa detta! Jag får piggaskinn'
  Superkloke Elliott!!
  Gläds över det lilla livet i magen, huset, familjen, vännerna och allt annat. Sorgattackerna kommer och går, man lär sig (tyvärr) att leva med den.
  Massor av kramar till dig och hela famljen!!! <3 <3 <3

  SvaraRadera
 26. Så oerhört glädjande att ett litet liv växer i din mage Katarina! Jag önskar er all lycka!

  SvaraRadera
 27. Detta har jag hoppats på ända sedan jag började följa din blogg. Inte som en ersättning för ditt förlorade barn, utan för att göra din familj lite helare igen. Stort grattis även om vi inte känner varandra!

  SvaraRadera
 28. Vad underbart, jag önskar er allt gott! Stor kram från en som inte känner dig men som känner med dig.. Jag följer din blogg, dina tankar som är så fina, stora och svåra.

  SvaraRadera