lördag 7 april 2012

Viktigt val

Fram till för ett år sedan var påsken en rolig högtid, med ledighet, god mat och umgänge med vänner och familj. Förra påsken minns jag ingenting av, för på påskafton förra året begravde vi vår son.
Jag har varit orolig för hur denna påsken skulle bli, skulle det bli bara ångest, tårar och jobbiga dagar, eller hur skulle det kännas? Det är inte lika roligt som det varit förut, men så är det med allting som jag gör, det är inte samma glädje och gnista, och så måste det vara.
Däremot har jag bestämt mig och gjort ett viktigt val - jag tänker välja glädjen. Jag tänker tvinga mig själv att tänka positiva tankar när det är som mörkast, jag tänker hitta någon form av glädje i allt, alltid, även om det blir jobbigt. Det har funnits dagar under de senaste två veckorna då jag tänkt ge upp, för saknaden varit för stark, men då kommer nästa tanke: Hur kommer de jag lämnar kvar att må då? Vad gör jag mot dem isåfall? Hur ska de nånsin kunna leva i glädje om jag försvinner, även om jag gör det frivilligt?
Jag har ingen rätt att vara så egoistisk, inte när jag valt att leva i en familj, dessutom en växande familj.. Jag har ett ansvar att se till att min son mår bra och får växa upp i trygghet och det tänker jag göra. Mitt största mål i livet är att mina barn ska bli trygga, självständiga och framför allt känna sig så otroligt, vansinnigt älskade.

Glädjen dessa dagarna, denna helgen, är min familj och vänner som omger mig och oss och gör en helg som kunde varit bara ångest till dagar fyllda av skratt, omsorg, kärlek och glädje. Just nu är jag tacksam för att jag får vara just här, tillsammans med dem jag älskar.
Hoppas att ni alla får uppleva en helg fylld av glädje, kärlek och lycka! <3

Glad Påsk!


3 kommentarer: