tisdag 7 februari 2012

Änglar finns - överallt

Jag är ingen människa som tittar särskilt mycket på tv, men igår tittade jag på "Sofias änglar", och grät en liten skvätt. Dessa kämpande människor som väntar på det värsta men ändå väljer livet, denna otroliga 3-barnsmamma som oroade sig för hur det skulle gå för barnen när hon hade gått bort. För hon visste att hon skulle dö, hon visste bara inte när.
Så kort livet är, så fort det kan gå och så otroligt lätt det är att lägga fokus på totalt fel saker. Spelar det verkligen väldigt stor roll att jag inte sminkade mig i morse? Eller att jag inte alltid är moderiktigt klädd? Eller att jag faktiskt väger lite mer än jag egentligen borde? Helt ärligt?
Att mitt fokus har flyttats ganska ordentligt sedan 10 månader tillbaka betyder inte att jag inte tycker det är kul att shoppa, sminka mig eller köpa fina saker till mitt hem, MEN det är, i grund och botten totalt oväsentligt.
Jag väljer att försöka se människan bakom, jag kämpar verkligen med det för även jag kan ha fördomar, inte för att jag vill utan för att de bara finns där. Jag fokuserar inte på att umgås med "rätt" människor, utan med de som ger mig något och som jag kan vara mig själv med. Då är de ju rätt för mig, eller hur?
Och det finns så många människor som har så mycket att ge, även om man inte ser det på ytan. För mig är de en sorts änglar, för de ger mig styrka, hopp och kraft, varje dag.. Och min egna lilla ängel är den som verkligen fått mig att inse att ytan bara är en fasad som är väldigt enkel att se igenom. Tack Wille.

5 kommentarer:

 1. Du är så klok fina Ina!
  Jag känner precis likadant. Även om det är skoj med allt det där så är det egentligen oväsentligt om jag har rätt kläder, smink, hus, telefon (but I LÖÖÖV my ajfåne!*s*) osv. Det som är viktigt är att jag umgås med rätt människor dvs människor som jag mår bra tillsammans med och som jag växer som människa med.
  Människor som irriterar mig eller på annat sätt får mig att känna negativ energi finns det inte plats till i mitt liv. Inte på något vis plats så dom "raderas" för jag lägger ingen energi alls på dom. Det ska (är tanken iaf) rinna av mig som vatten på en gås.

  I denna kylans tid tänker jag väldigt mycket på dom som inte kan hålla värmen, vuxna som barn. Tänk så otroligt bra jag har det fast min jacka är 4 år gammal.

  Kram & kärlek

  SvaraRadera
 2. Dina ord ger mig hopp. Jag söker också änglarna och försöker gallra ut alla de som bara tar energi. För att orka andas, speciellt i den situationen som är nu, måste jag omge mig med människor som orkar förmå mig att dra ett andetag till. Du tillhör dem! *varma kramar*

  SvaraRadera
 3. Das einzig Wichtige im Leben sind die Spuren der Liebe, die wir hinterlassen, wenn wir gehen. (Det enda viktiga i livet är tecknen på kärlek som vi lämnar kvar när vi går)

  Albert Schweitzer

  SvaraRadera
 4. Vilken söt bild! jag har en bild redigering jag gärna vill skicka till dig har du någon mail adress jag kan skicka den till.

  SvaraRadera
 5. Så snällt, det tar jag tacksamt emot! studioharmoni@telia.com

  SvaraRadera