tisdag 28 juni 2011

Värme och stolthet

Min älskade lillasyster med familj har bott i Barcelona i ca 1 år, och har nyligen flyttat hem till Höör igen. Hela familjen kom från Barcelona dagen efter olyckan för att stötta oss och finnas där, och de stannade nästan 2 veckor. Min syster har berättat att när de kom tillbaka till Barcelona efter olyckan och ceremonin (begravningen) så längtade de tillbaka till Sverige, trots att de visste att de snart skulle flytta hem. Hon har berättat att hon kände en stolthet hon aldrig känt förut över att bo i och komma från Höör, och hon syftade på den enorma medmänsklighet, värme och kärlek alla visat oss.

Jag kan bara hålla med. I vissa situationer är det nog skönt att bo i en stor stad, där man kan vara anonym, men i detta fallet känns det så skönt att bo på en liten ort. Nästan alla vet vad som hänt, jag behöver inte berätta om och om igen, och den kärleken vi fått uppleva och fortfarande upplever är enorm. Överväldigande. Det är så mycket omtanke och kramar, så mycket medmänsklighet.
Jag är, och kommer alltid att vara stolt över att vara Höörsbo. En olycka som denna berör ett helt samhälle, den saken är säker, men jag har inte upplevt att någon "gottar" sig i vår olycka, utan tvärtom. Omtanke, medmänsklighet, kärlek och stöd är vad jag upplevt, och hela min familj med mig. Jag kan inte nog uttrycka min tacksamhet, men nu är den nedskriven och jag hoppas att alla ni som läser tar åt er. Ni kommer aldrig att förstå betydelsen av era tankar, ord, handlingar, sms, telefonsamtal och kramar, men allt detta har hjälpt oss framåt, till den nivå vi befinner oss på idag. Av hela mitt brustna hjärta, tack... <3


5 kommentarer:

 1. Härligt med så mycket stöttning!!!!
  Tankar o kramar Monica

  SvaraRadera
 2. Hmm...en ny tanke! Stolt Höörsbo, "Why not?"
  Vi läser och jag kommenterar för att det är hemskt det ni drabbats av, vill stötta men vet inte hur. Känns skönt att läsa att ni blir hjälpta av oss som försöker och vill hjälpa el bara stötta! Allt gott till er!
  Styrkekramar Linda & Tord

  SvaraRadera
 3. Tack själv för att du delar med dig av dina tankar och känslor. Många av oss (om inte alla) har fått sig en tankeställare. Värderingar och prioriteringar har ändrats och man har fått en ny syn på saker och ting.

  Så tack till dig Katarina och tack till finaste Wilmer som fått oss alla att bli bättre människor <3

  SvaraRadera
 4. Varma, varma styrkekramar!

  SvaraRadera
 5. Jag kan bara instämma i tidigare kommentarer. Genom att du skriver och berättar och delar med dig har jag verkligen fått perspektiv på livet och vad som är viktigt. Varmt tack till dig Katarina! Många av mina tankar går till dig och din familj!!

  SvaraRadera