fredag 26 augusti 2011

Willekänning..

Min man slutade snusa i måndags och han är totalt odräglig. Han är lättretlig, sur och har inget tålamod - saker som i normala fall inte kännetecknar honom alls. Så i onsdags somnade jag och var måttligt irriterad på honom (läs arg!), anledningen minns jag inte idag... Jag somnade, men vaknade igen efter en timme av att någon liksom buffade på mig. Jag vände mig om (för jag sov på ena kanten med ansiktet mot väggen och I likadant fast på andra hållet, så vi hade liksom ett stort stycke tom madrass mellan oss) och tänkte snäsa till att han skulle sluta buffa på mig, men han sov så lugnt. Tänkte att jag inbillat mig så jag slumrade till, och då kände jag det ännu en gång. Buff-buff, på min arm. Vände mig om, I låg blixtstilla och sov djupt. Då var det som om en tanke bara kom till mig: "Varför är vi egentligen ovänner? Och är det verkligen helt nödvändligt..?"
Svaret var ju såklart nej, det är inte nödvändligt och man ska aldrig somna osams. Men vem buffade på mig då, för att jag skulle vakna till och komma till insikt? Finns bara en, en liten kille som inte vill att mamma och pappa ska vara osams utan att de ska vara sams och kramas extra mycket just nu.. Det var så solklart att det var Wilmer som buffat på mig, det kändes i hela rummet. Jag kände hans närvaro och den fyllde mig med värme och med en massa kärlek, en känsla svår att förklara. Han var där och påminde mig om ett råd vi fick på vår bröllopsdag, att somna aldrig osams..
Tack din lille skrutt, för att du gör dig påmind och för att du ser till att vi inte glömmer vad som är viktigt.. <3

4 kommentarer:

 1. Snacka om att åldern inte har ngn betydelse! Liten själ har samma längtan efter lugn och ro, trygghet och känslan av att vara älskad, förstådd och stöttad även i de stunder som man inte är sig själv. Alla har vi den önskan men så klart hamnar vi ibland utanför. Er änglason gav dig ett tillfälle till att komma ihåg vad det är som är viktigt i livet.
  <3 kram Linda

  SvaraRadera
 2. Vi hade en sommarvikarie på jobb som hade planerat att sluta snusa när hon började jobba. Efter två veckor snusade hon mer än någonsin.....;)

  SvaraRadera
 3. Ett gott råd. Min mor har haft det som regel i alla år, vi somnar inte osams. Jag har fört vidare det och vi somnar alltid utan osämja och då sover man godast.

  Jag tycker att Wille är en liten klok grabb som puffar på sin mamma. <3
  Kram & kärlek!

  SvaraRadera
 4. Tack finaste Ina för att DU delar med dig så vi alla blir påminda av Wille vad som är viktigt i livet

  SvaraRadera