torsdag 26 maj 2011

Konstig dag..

Vissa dagar är tuffare än andra, idag har det varit en lite mindre tuff dag. För mig iallafall. Idag har jag fått känna på att det är fler än jag som har det jobbigt, även om man inte kan jämföra händelser och olika sorger så är jag inte ensam med att känna förtvivlan och att gråta. Jag hoppas att jag inte, mitt i allt detta, bara ser min egen sorg, utan kan känna empati för andra, inse att fler än jag bär på jobbiga saker som man måste ta itu med för att komma vidare. Jag vill inte var en negativ människa som ser allt i svart, jag vill se på livet på ett positivt och varmt sätt, trots att det som hänt är kallt och hårt.

Idag fick jag chansen att krama en människa som har otroligt stor betydelse i mitt liv, idag fick jag vara den som försöker trösta och ge hopp. Det kändes väldigt skönt, att mitt i all min sorg, mitt i allt detta fruktansvärda, hemska och ofattbara så fick jag vara någon som kanske kunde ge tröst, om än så lite.. Det måste ju betyda att jag inte förlorat förmågan att känna med andra och bara se mitt eget, eller hur? En skön känsla, och återigen en bekräftelse på att vi är starka tillsammans, inte ensamma, och att kramar är oändligt viktiga...Lillfisen...


5 kommentarer:

 1. Att hjälpa andra har en viss läkande effekt. Som du säger så ser man att man fortfarande kan se och känna utanför sin egen nattsvarta sfär.

  Du är så stark Ina och det kanske man inte alltid vill höra...man vill få vara svag, ynklig och nästan hjälplös. De dagarna finns det flera nära och kära som stöttar dig/er på alla håll och kanter.

  Kram!!

  SvaraRadera
 2. Du är en så otrolig människa, att kunna se utanför din egna sorg och förlust och hjälpa och ge tröst till andra i din närhet som behöver dig.
  Att få en paus från din egna mörka verklighet kanske också kan ge dig mer kraft att orka fortsätt kämpa...
  Tänker på er ofta!
  Många kramar Charlotte T

  SvaraRadera
 3. Katarina din förmåga att känna m andra, har alltid varit stark! Den förmågan får DU inte tvivla på.
  Kraaaamar i massor från AK

  SvaraRadera
 4. Lille skrutten<3
  Du är em empatisk fin människa..de kan man känna bara av att läsa dina ord..käns som man lärt känna dig genom att bara läsa..din värme stryka medmänsklighet lyser så starkt igenom..definitivt har du ett kall o kmr att få uppgiften att finnas o trösta andra i sorg..KRAM Monica

  SvaraRadera
 5. Ville bara tipsa om en blogg jag nyss läst. Ibland kan det vara skönt att höra att det finns andra som världen också rasat för.

  http://treunderverk.blogg.se/

  Stor varm kram! / T

  SvaraRadera