fredag 23 september 2011

Kundterapi

Flera av mina kunder på salongen har kommit att betyda väldigt mycket för mig. Jag pratar ganska mycket om Wille, även med många av mina kunder och det känns att vi genom dessa pratstunder kommer närmre varandra. Jag har inte stött på någon som sagt "fel" saker efter olyckan, som har trampat i klaveret eller sagt något plumpt. En anledning till detta är att jag känner att det ska ganska mycket till innan man säger saker som kan misstolkas, för jag kan verkligen känna allas välvilja och kärlek. Och vad är rätt och fel i denna situationen? Det ska ju mycket till för att man ska bli sårad av någons ord i allt detta, för återigen, min känsla är att alla vill så väl.
Jag pratar om Wilmer med de flesta av mina kunder och jag märker att de verkar tycka om det. Det är precis som att isen bryts och det är grönt ljus för att säga hans namn och fråga hur jag mår. Det är skönt. Jag kan älta samma sak en hel dag med olika kunder och känna att det är skönt, jag kan verkligen få prata om en av de viktigaste människorna i mitt liv, min lille änglapojke. Det har blivit en slags terapi. Det är inte skvaller, förtal eller spridning av dumma rykten, för trots att frisörer har dåligt rykte när det gäller skvaller så pysslar vi inte med sådant på min arbetsplats, utan vi pratar om tänkvärda saker som betyder något. (Nåja, vi kan nog skvallra lite om en snygg hunk då och då..!)
Många av mina kunder ligger mig väldigt varmt om hjärtat och de har visat mig vilka underbara människor de är, vilken värme och omtänksamhet de bär med sig. Tack fina ni..

Min store prins badade ikväll och uttryckte sin saknad efter lillebror. "Mamma, det är inte lika kul att bada utan Wille.." Vaad svarar man? Jag tycker det är så svårt att bemöta dessa tillfällen när Elliotts sorg och saknad kommer upp till ytan. Såklart saknar han sin lillebror. Det gör vi alla... Jag svarar oftast att det gör jag med, och Elliott är nöjd så. Precis som att han bara behöver få det sagt, att han saknar Wille...Du är så saknad, vårt lilla lyckopiller.. <3

3 kommentarer:

 1. Finaste Ina, jag går ju inte och klipper mig. Jag får Harmoni, för precis så är det att gå till er. Det är ett guldkorn i min vardag. Att få den tiden att prata med dig och Marie om allt mellan himmel och jord. Ibland flams och trams och ibland mer hjärtetyngande ämne men det är alltid med lite lättare steg jag går hem (och snyggt hår!).
  Jag var rädd att jag skulle bryta ihop i tårar första gången jag träffade dig, det vet du om, men när jag såg dig så var det bara värme jag kände.
  Kram och kärlek fina du.

  SvaraRadera
 2. Älskar den bilden.

  SvaraRadera
 3. Jag har också svårt att möta ord om saknad från F. Men de flesta gånger vill hon ha bekräftelse på att det är okej att sakna, gråta och ställa frågor. Sen är hon nöjd, tills nästa tanke griper tag i henne...

  SvaraRadera